Ambasada e Republikës së Sllovenisë ne Prishtinë /Lajme /

Lajme

26.02.2019  

NJOFTIM: Ndryshimi i taksës së vizës

Ju informojmë se nga 1 marsi 2019 taksa për vizë afatshkurtër (viza C):


• 35 EUR (shtetasitë e Shqiperies, Armenis, BIH, Gjeorgji, Maqedonisë së Veriut, Molldavija, Mali i Zi, Rusija, Serbija, Ukraina);

• 60 EUR (Qytetarët e Kosovës dhe shtetas të tjerë të vendeve të treta);

• Gratis:
    - të mitur nen moshen 12 vjeqare;
    - nxënësit, studentët, studentët pasuniversitarë dhe mësuesit shoqërues që marrin përsipër qëndrime për qëllime studimi ose trajnimi arsimor;
    - hulumtuesit që udhëtojnë me qëllim të kryerjes së kërkimit shkencor;
    - përfaqësues të organizatave jofitimprurëse të moshës 25 vjeç ose më pak pjesëmarrëse në seminare, konferenca, ngjarje sportive, kulturore ose edukative të organizuara nga organizata jofitimprurëse;
    - mbajtësit e pasaportave diplomatike dhe pasaportave zyrtare;
    - anëtarët e familjës së BE-së dhe shtetasit e Zvicrës nën direktivën 2004/38/EC.

Nëse aplikoni për vizë në VFS: Ka një pagesë të shërbimit 20 euro (duke përfshirë TVSH) të vendosura për aplikim përveç tarifave të vizave.