Ambasada e Republikës së Sllovenisë ne Prishtinë /Lajme /

Lajme

13.08.2021  

Njoftim

Nga 16 gusht 2021, udhëtarët që hyjnë në Slloveni me aeroplan ose anije, para se të hyjnë në shtet, duhet të plotësojnë një formë elektronike (formulari dPLF) të zhvilluar nga BE, i cili lejon NIJZ të përcaktojë shpejt rastet e infektimit të udhëtarit/udhëtareve dhe kontakteve të tij/saj , dhe me këtë, bën të mundur lidhjen e shpejt me kontaktet tjera të udhëtarëve.
Udhëtarët që janë vetëm në tranzit nëpër Slloveni nuk kanë nevoj të plotësojnë formularin.


Detajet e aplikimit janë në dispozicion në faqen e internetit:

https://www.gov.si/en/news/2021-08-12-slovenia-to-introduce-the-passenger-locator-form-for-passengers-travelling-by-airplane-and-ship-on-16-august/