Veleposlaništvo RS Priština /Novice /
01.09.2016  

Zbiranje podpisov volivcev za podporo pobudi za vložitev Predloga zakona o spremembi Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Prištini obvešča, da sta Metka Zevnik, Storžiška 4, 4000 Kranj in Franc Donko, Osek 100, 2235 Sveta Trojica (pobudnika) vložila pobudo volivcem za vložitev Predloga zakona o spremembi Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (pobuda).  

Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije je določil, da je prvi dan koledarskega roka za zbiranje podpisov volivcev četrtek 1.9.2016, zadnji pa nedelja 30.10.2016. 

Za zbiranje podpor je določeno geslo:
- Za človekove pravice vnukov ter pomen in spoštovanje staršev 

V tej zvezi lahko tudi volivci, ki stalno ali začasno prebivate v tujini, predate podporo navedenim pobudam v prej navedenem roku. Podporo volivci predate na način, da pri tukajšnjem veleposlaništvu podpišete predpisan obrazec ob predložitvi veljavnega osebnega dokumenta (s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat), pri čemer vaš podpis potrdi uradna oseba veleposlaništva (uradne ure veleposlaništva so: od ponedeljeka do četrtka od 9 do 12 ure, razen praznikov). Volivec, ki je v tujini lahko podpiše obrazec tudi preko enotnega državnega portala e-uprava z varnim elektronskim podpisom, overjenim s kvalificiranim potrdilom (3. in 4. odstavek 16.b člena ZRLI). 

Pravilno izpolnjen, podpisan in potrjen obrazec volivec samostojno pošlje pobudnikoma.