Veleposlaništvo RS Priština /Konzularne informacije /Informacije o schengenskih vizumih /Kje, kdaj in kako predložiti vlogo za izdajo vizuma? /Kako zaprositi za vizum za kratkoročno bivanje (tip C) /

Kako zaprositi za vizum za kratkoročno bivanje (tip C)?

Vizumske vloge morajo načeloma prosilci vložiti osebno.

Preprosto sledite naslednjim trem korakom:

1) Preverite, ali potrebujete termin za predložitev vloge za izdajo vizuma. Če je potrebno, se dogovorite za termin.

2) Prenesite, natisnite, izpolnite in podpišite vizumsko vlogo ter pripravite vse zahtevane dokumente (glejte sezname v poglavju »Kaj moram predložiti z vlogo za vizum za kratkoročno bivanje (tip C)«).

Skrbno preveriti ali ste pripravili vse zahtevane dokumente. Dokumente pripravite skladno z vrstnim redom, ki je naveden v seznamu dokumentov.

Upoštevajte, da v primeru, da ne boste predložili minimalnih zahtevanih dokumentov (vloga za izdajo vizuma, potni dokument, fotografija, prstne odtise (kjer je to potrebno) ali poravnali vizumsko takso (če je zaračunana), vizumska vloga ne bo sprejeta. Če se ne predložijo tudi drugi zahtevani dokumenti, bi lahko prišlo tudi do zavrnitve vizuma.

Prosimo, da posebno pozornost posvetite dokumentom s seznama, ki zahtevajo verifikacijo/certifikacijo/ autorizacijo, saj ti postopki lahko trajajo od 2 do 14 dni.

3) Vlogo predložite skupaj z spremljajočimi dokumenti

Pri oddaji vizumske vloge boste obveščeni, kdaj previdoma bo potna listina pripravljena za prevzem (izdan je vizum ali pa so na voljo informacije o zavrnitvi vizuma).

Posebej vas obveščamo, da ste ob podaji vloge na Slovenskem viza centru, ki ga upravlja VFS Global, obveščeni o času, ki je potreben za obdelavo vizumske vloge. Kje se nahaja vaša vizumska vloga oziroma potni list, lahko spremljate na spletu (TUKAJ) na podlagi referenčne številke, ki ste jo prejeli in je natisnjena na potrdilu o plačilu vizumske takse.

Pomembno je tudi opozoriti, da o tem, da lahko prevzamete vaš potni list, ko bo odločitev sprejeta, ne boste obveščeni po telefonu. Za informacije ali je obravnava vaše vizumske vloge končana, se lahko obrnete tudi na Slovenski viza center, ki ga upravlja VFS Global na info.sloveniakos(at)vfshelpline.com in po telefonu +383 38 (0) 412 712, +383 38 (0) 412 812, od ponedeljka in petka, med 9.00 h in 16.00h.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

POMEMBNO OBVESTILO O TURISTIČNIH IZLETIH s POTOVALNIMI AGENCIJAMI!
Veleposlaništvo Republike Slovenije v Prištini ne sodeluje s potovalnimi agencijami.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kdaj zaprositi za vizum za kratkoročno bivanje (tip C)

Kje zaprositi za vizum za kratkoročno bivanje (tip C)?

Kaj moram predložiti z vlogo za vizum za kratkoročno bivanje (tip C)?